Barackos túrófelfújt
Könnyű és finom
- Könnyű
- Gréta40-60 perc
- 2021-07-24189.68 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 189.68 |
kJ: | 806.75 |
Szénhidrát: | 17.35 |
Amelyből cukrok: | 14.87 |
Zsír: | 9.82 |
Amelyből telített zsírsavak: | 6.11 |
Rost: | 0.23 |
Fehérje: | 7.82 |
Só: | 0.13 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 16 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 20dkgNektarin ( általános )
- 500gTúró, félzsíros tehéntúró (általános)
- 4dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 200gCukor kristály (általános)
- 300mltejszín 30% Milli UHT
- 100gsajtkrém A Tejes natúr kenhető, félzsíros, ömlesztett
- 3mlvanília kivonat aroma Szilas Max Aroma
- 1dbCitrom reszelt héja 1 db 10g
- 2ek. ( csapott )Keményítő étkezési ( általános )
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
Az alapanyagoknál túró szerepel de túrókrém az ami szükséges a recepthez.
A túrókrémet, a sajtkrémet, a tejszínt egy tálba teszik és turmixgéppel összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás aromát, citrom reszelt héját, csipetnyi sót és ezt is belekeverjük úgy, hogy krémes állaga legyen. Amikor ezzel is megvagyunk, hozzáadjuk a két evőkanál étkezési keményítőt, majd a négy tojást is, és egy krémes masszát keverünk az egészből. A megfelelő formát vékonyan vajjal kikenjük, és bele öntjük a masszát. Beleszórjuk a gyümölcsöt tetszőlegesen, ebben az esetben nektarint apróra kockázva. 180 °-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 1 órát, nagyon laza az állaga ezért kell sokáig sütni. Amikor aranybarnára sült kivehetjük, nem probléma ha még a közepe kicsit lágyabb, ahogy meghűl úgy szépen lassan keményedik meg. Langyosan vagy hidegen tálalható.
Receptajánló
Nagyon jó!
5 Csillag.