Regisztráció

Barackos túrófelfújt

Könnyű és finom

  • Könnyű
  • Gréta
    40-60 perc
  • 2021-07-24
    189.68 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 189.68
kJ: 806.75
Szénhidrát: 17.35
Amelyből cukrok: 14.87
Zsír: 9.82
Amelyből telített zsírsavak: 6.11
Rost: 0.23
Fehérje: 7.82
Só: 0.13
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 16 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 20
    dkg
    Nektarin ( általános )
  • 500
    g
    Túró, félzsíros tehéntúró (általános)
  • 4
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 200
    g
    Cukor kristály (általános)
  • 300
    ml
    tejszín 30% Milli UHT
  • 100
    g
    sajtkrém A Tejes natúr kenhető, félzsíros, ömlesztett
  • 3
    ml
    vanília kivonat aroma Szilas Max Aroma
  • 1
    db
    Citrom reszelt héja 1 db 10g
  • 2
    ek. ( csapott )
    Keményítő étkezési ( általános )
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Az alapanyagoknál túró szerepel de túrókrém az ami szükséges a recepthez.

A túrókrémet, a sajtkrémet, a tejszínt egy tálba teszik és turmixgéppel összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás aromát, citrom reszelt héját, csipetnyi sót  és ezt is belekeverjük úgy, hogy krémes állaga legyen. Amikor ezzel is megvagyunk, hozzáadjuk a két evőkanál étkezési keményítőt, majd a négy tojást is, és egy krémes masszát keverünk az egészből. A megfelelő formát vékonyan vajjal kikenjük, és bele öntjük a masszát. Beleszórjuk a gyümölcsöt tetszőlegesen, ebben az esetben nektarint apróra kockázva. 180 °-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 1 órát,  nagyon laza az állaga ezért kell sokáig sütni. Amikor aranybarnára sült kivehetjük, nem probléma ha még a közepe kicsit lágyabb, ahogy meghűl úgy szépen lassan keményedik meg. Langyosan vagy hidegen tálalható.