Regisztráció

Baguette

Dia-Wellness Életmódváltók Mészáros Margit receptje

  • Közepes
  • Dia-Wellness Konyha
    40-60 perc
  • 2020-10-22
    879 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 879
kJ: 3687.33
Szénhidrát: 92.3
Amelyből cukrok: 2.87
Zsír: 19.93
Amelyből telített zsírsavak: 2.3
Rost: 46.2
Fehérje: 58.93
Só: 7.5
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 3 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 1
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 5
    dl
    Ivóvíz
  • 2
    tk. ( csapott )
    Só, himalája (általános)
  • 10
    ml
    napraforgó-étolaj Vénusz első préselésű, finomított
  • 5
    dkg
    élesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
  • 70
    dkg
    liszt DIA-WELLNESS LISZTKEVERÉK 50 %
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Bedagasztás után 40 perc kelesztés, átgyúrjuk, majd 3 cipót alakítunk ki a tésztából. 20 percig hagyjuk őket pihenni. Kézzel kör alakúra nyújtjuk mindegyiket, majd fentről lefelé elkezdjük tekerni úgy, hogy a két végére "ráhúzzuk" a tésztát, azért, hogy ne kifli formát kapjunk. Összecsipkedjük a szélét, ez kerüljön alulra. Sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, éles késsel bevagdossuk, majd lekenjük tojással őket. Nincs baguette-sütőformám, ezért úgy oldottam meg, hogy a tepsiben a sütőpapírból elválasztókat készítettem. 😊 Ezt is megmutatom az egyik képen. 
Előmelegített 200 fokos sütőben 25 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Jó munkát, jó étvágyat!


A recept a Dia-Wellness Életmódváltók csoportból származik.