Almás pite (teljes kiőrlésű tönkölyliszt)

  • Könnyű
  • Vigváriné Tóth Mariann
    90+ perc
  • 2021-01-31
    122.98 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 122.98
kJ: 416.64
Szénhidrát: 14.6
Amelyből cukrok: 4.03
Zsír: 5.97
Amelyből telített zsírsavak: 1.11
Rost: 2.93
Fehérje: 3.9
Só: 0
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 54 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 2
    kg
    Alma (általános)
  • 5
    dkg
    Dió (általános)
  • 30
    dkg
    Margarin, 80 % zsírtartalmú (általános)
  • 3.5
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 12
    g
    sütőpor Haas Natural
  • 10
    dkg
    1:4 Édesítő CUKORHELYETTESÍTŐ 1:4 DIA-WELLNESS
  • 10
    dkg
    liszt DIA-WELLNESS ZERO-6 LISZTKEVERÉK KONCENTRÁTUM-CH 7% ALATT
  • 7.5
    dkg
    Búzasikér DÉNES-NATURA BÚZASIKÉR
  • 6
    dkg
    puding főzős Dia-Wellness Vanília ízű
  • 0.5
    dl
    MANDULAITAL UHT CUKORMENTES JOYA
  • 57
    dkg
    liszt TÖNKÖLYBÚZALISZT SPAR TELJES KIŐRLÉSŰ
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

A lereszelt almát puhára pároljuk 4 dkg Dia-Wellness 1:4 édesítővel, és a pudingporral.

A liszteket, a búzasikért, a sütőport összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A 4 dkg édesítővel és 3 tojással összegyúrjuk, ha szükséges hozzáadjuk a mandulatejet.
2 gombócra választjuk.  Kinyújtás után az elsőt a tepsibe helyezzük sütőpapírra (egyszerűbb, ha ezen nyújtjuk és azzal együtt tesszük a tepsibe.
Megszórjuk a darált dióval és erre jön az almatöltelék, majd a másik lap ( ezt is nyújthatjuk sütőpapíron és egyszerűen ráfordítjuk a töltelékre.
A tetejét felvert tojással lekenjünk, majd megszurkáljuk.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40 perc alatt pirosra sütjük.