Almás Muffin könnyedén

A tészta alapreceptnek is tökéletes más gyümölcsökkel

  • Könnyű
  • evkass
    20-40 perc
  • 2020-11-21
    199.9 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 199.9
kJ: 750.93
Szénhidrát: 34.56
Amelyből cukrok: 15.38
Zsír: 5.11
Amelyből telített zsírsavak: 2.56
Rost: 1.8
Fehérje: 4.04
Só: 0.01
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 12 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
  • 50
    dkg
    Alma (általános)
  • 2
    db
    Tojás egész (általános) 1 db 52g
  • 175
    g
    Tejföl /Magyar/ 20 %
  • 0.5
    bgr.
    kristálycukor SweetFamily
  • 30
    dkg
    liszt búzafinomliszt BL 55 Nagyi titka
  • 1.25
    dl
    napraforgó-étolaj Vénusz első préselésű, finomított
  • 1
    kk. ( csapott )
    szódabikarbóna Lucullus étkezési
  • 1
    kk. ( csapott )
    sütőpor Haas Natural
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

  1. A tojást a cukorral tálba öntjük, majd habosra keverjük. Az olajat aparákéit hozzáadva habosítjuk, majd bele keverjük a tejfölt is.
  2. Az almákat megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak be.
  3. A lisztet a szódabikarbónával, sütőporral összeforgatjuk, majd az almával együtt ( levet előtte leöntjük ) az előzőekhez adjuk.
  4. Közepes muffin sütőbe papírformákat helyezek el majd a masszát belekanalazom.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm kb 20 percig, de közben tűpróbával ellenőrzöm ( sütőtől függően lehet kevesebb vagy több idő is )