Almás krémes
Egy ünnepi asztalon is megállja a helyét
- Közepes
- Szécsi Szilvi20-40 perc
- 2021-01-25282.29 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 282.29 |
kJ: | 1070.21 |
Szénhidrát: | 39.05 |
Amelyből cukrok: | 23 |
Zsír: | 13.31 |
Amelyből telített zsírsavak: | 8.4 |
Rost: | 1.85 |
Fehérje: | 2 |
Só: | 0 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Fanyar hatású, mely a következőt jelenti:
A fanyar íz keresése az ételekben lelki tünetei: fanyalgás, feszültség keltés, szorongást, pánikot, stresszt okozhat. Testi tüneteit a feszült izomzat, remegés, fáradékonyság. A nem egyensúlyi állapotot csökkentő ízek az édes, és a savanyú ételek fogyasztása.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Édes hatású, mely a következőt jelenti:
Amennyiben túl sok édes ételt fogaszatunk az alábbi lelki tüneteket tapasztalhatjuk: birtoklási vágy, mohóság, tompaság. A testi tüneteit pedig a hízás, nehézkesség, aluszékonyság. Viszont ha keserű, pikáns, savanyító ételeket fogysztunk akkor az előbbi tünetek megszűnnek.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Szelet fokozza hatású, mely a következőt jelenti:
…
Eredetileg a recept 20 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 30dkgLiszt BL55 (általános)
- 1kgAlma (általános)
- 5dlTej, 2,8%-os (általános)
- 2ek. ( csapott )Tejföl 20%-os (általános)
- 1dbTojássárgája (általános) 1 db
- 10dkgCukor kristály (általános)
- 1tk. ( csapott )Fahéj, őrölt (általános)
- 0.5dbsütőpor Klasszikus
- 1dbvanillincukor vaníliás cukor Klasszikus
- 80gpuding Haas Natural tejszínízű pudingpor
- 1dlTejszín, cukormentes (általános)
- 25dkgPorcukor ( általános )
- 1dbCitrom reszelt héja 1 db 10g
- 30dkgVaj ( általános )
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
Az elkészítést megtaláljátok a megadott linkre kattintva. ( ügyeljetek rá, hogy az alapanyagoknál a tèsztàba kerül 15 dkg vaj és 10 dkg porcukor, a többi a tejszínes krémbe “megy”).
Receptajánló
Nagyon jó!
5 Csillag.